“Als Daniel Ricciardo met Renault een podium kan scoren dan kan Fernando Alonso winnen”

10 januari 2021 — Na een afwezigheid van twee jaar keert Fernando Alonso dit jaar terug naar de Formule 1 en volgens een aantal kenners zal hij ook weer succesvol zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team)

De terugkeer van Fernando Alonso is niet alleen goed nieuws voor de F1 maar ook voor de Spaanse sportwereld, dat vertelt Lucas ordonez in de documentaire ‘Alonso returns, the boss returns 2021.’

“Er zijn maar drie atleten die door iedereen in Spanje worden aanbeden. Rafael Nadal, Pau Gasol en Fernando Alonso. We dromen allemaal dat hij weer een kampioen zal zijn.”

Volgens voormalig F1-rijder en landgenoot Pedro de la Rosa heeft Alonso de sport in Spanje op de kaart gezet, zowel voor zichzelf als voor de anderen.

“Het was triest in de tijd voor Alonso. De mensen waren onverschillig omdat er geen Spanjaard was die won. Mensen leerden me kennen via Alonso. Hij maakte het beter voor ons allemaal en het enige waar hij om geeft is winnen, dat is wat hem zo speciaal maakt.”

De goede vorm van het Renault-team is natuurlijk ook Adrian Campos, manager van Alonso, niet ontgaan.

“Met Fernando is er altijd een show. Als hij een auto heeft die op de vijfde of zesde plaats kan komen, kan hij een podium scoren . Als hij een auto heeft die op het podium kan komen, zal hij races winnen. In 2020 scoorde Ricciardo podiums met Renault, dan kan Fernando races winnen.”

José Luis Santamaría, directeur van het Circuit de Catalunya durft misschien wel te dromen van meer: “Hij maakt zich weer klaar voor de top, dat is waar we op hopen.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België