logo
 

“Als Japanner kreeg hij te weinig steun uit Japan”

12 februari 2013 — Kamui Kobayashi gaat deze week testen in een Ferrari 458 Italia voor AF Corse. Een troostprijs kan je het zelfs niet noemen wanneer je weet dat de Japanner tot het voorbije seizoen in de Formule 1 actief was.

image
Kobayashi reed in totaal 60 races in de Formule 1. Zijn eerste twee races reed hij voor Toyota, waarna hij een contract kreeg bij Sauber. Kobayashi kroonde zich tot meest succesvolle Japanner ooit in de Formule 1 en toch kon hij geen racezitje bemachtigen voor 2013.

Sauber heeft dit seizoen een compleet nieuw rijdersduo. Sergio Perez maakte de overstap naar McLaren, waar hij waarschijnlijk voor overwinningen zal kunnen strijden. Een groot contrast met de situatie waarin Kobayashi zich bevindt. Hij vond geen racezitje bij een F1-team, toch alvast geen bij een competitief team.

Volgens Monisha Kaltenborn, teambaas bij Sauber, is dat vooral door het feit dat Kobayashi veel te weinig steun krijgt vanuit zijn thuisland Japan. Ondanks het feit dat hij heel goede prestaties heeft weten neer te zetten en zelfs derde werd tijdens de GP van Japan kreeg hij ondermeer van de bedrijfswereld te weinig steun.

“Toen Kamui bij ons in het team kwam had hij geen sponsors, niets,” aldus Kaltenborn tegenover de officiële F1-website. “Wij waren echter van zijn talent overtuigd en voor ons was dat de juiste stap die we namen.”

“Hij slaagde erin om het ganse publiek in vervoering te brengen en dit op een manier die niemand hem in Japan ooit reeds had voorgedaan,” verwijst Kaltenborn naar de podiumceremonie na het behalen van zijn derde plaats tijdens de GP van Japan. “Voor 2013 hebben we hem echter nooit iets beloofd.”

“Het is echt verrassend om te zien dat iemand zoals Kamui niet de steun krijgt die hij verdient van een motorsportliefhebbend land als Japan,” besluit Kaltenborn.

Kobayashi probeerde nog wel even geld in te zamelen met een actie onder zijn fans maar toen bleek dat hij geen aanspraak maakte op een competitief racezitje stopte hij ook daarmee. De Japanner hoopt nu om in 2014 opnieuw aan de start te kunnen verschijnen in de Formule 1, al behooft ook dat een zeer moeilijke opgave te worden.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kamui KobayashiSauber

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België