“Als je denkt dat dit slecht is, wacht tot je volgend weekend ziet!”

29 november 2020 — Bij het Haas F1 team is er dit raceweekend alweer weinig reden tot optimisme. Tijdens het eerste raceweekend in Bahrein zijn ze opnieuw het traagste team en dat zal volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner volgende week alleen maar erger worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

“Ik kijk om eerlijk te zijn niet echt naar volgende week,” vertelde Guenther Steiner na afloop van de kwalificatie. “Als je denkt dat dit slecht is, wacht dan maar tot volgende week.”

Het Amerikaanse Haas F1 team is dit jaar net als de overige twee teams met een Ferrari-motor, Alfa Romeo en Ferrari zelf, trager dan vorig jaar in Bahrein, dit terwijl de overige teams allemaal sneller zijn dan vorig jaar.

De Ferrari-motor lijkt zo eens te meer een groot handicap, een handicap dat volgens Steiner volgende week eens zo groot zal zijn wanneer er op het ‘Outer Track’ van het circuit wordt gereden.

Voor het Haas F1 team was het al de derde keer dat het tijdens de laatste vier raceweekends het traagste team was, iets dat volgens Steiner waarschijnlijk ook volgend weekend het geval zal zijn.

“We weten waarom we ons momenteel daar bevinden,” aldus Steiner. “We proberen er dan ook het beste van te maken. Je weet nooit wat er gebeurt. We hebben duidelijk de traagste wagen dit weekend en daarmee moeten we leven.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België