logo
 

“Als Verstappen de nieuwe Senna is, wie ben ik dan?”

28 januari 2016 — Carlos Sainz Jr, de teamgenoot van Max Verstappen, heeft zijn mening over de grote media-aandacht die er rond Max Verstappen heerst eens goed geventileerd tegenover de Spaanse pers.


Max Verstappen kreeg voorafgaand aan het seizoen 2015 heel wat kritiek te verwerken. Dat kwam vooral omdat Toro Rosso ervoor opteerde om een 17-jarige te laten debuteren in de Formule 1.

Uiteindelijk reed Verstappen zich letterlijk in de kijker en smulden de fans en media van zijn debuutseizoen in de Formule 1. Verstappen en Sainz werden ook vaak met elkaar vergeleken en vooral Verstappen ging daarbij met heel wat aandacht lopen. Dat zorgde voor de nodige frustraties bij Sainz want hij werd steeds aanzien als de rijder die heel wat minder goed wist te presteren en ook minder inhaalacties deed dan Verstappen.

Sainz is het daar echter helemaal niet mee eens en dat liet hij dan ook blijken tijdens een interview met de Spaanse media.

“Max deed vorig jaar maar drie inhaalacties meer dan ik. Toch overheerst blijkbaar het gevoel van een groot verschil, waarschijnlijk komt dit omdat zijn inhaalacties meer op tv kwamen dan die van mij,” zei Carlos Sainz Jr. tegenover de Spaanse media. “Ik heb voldoende goede en spectaculaire dingen gedaan die niet door de tv-camera’s opgepikt werden maar dat weet het team. De cijfers en telemetrie liegen niet.”

“Als Max de nieuwe Senna is, wie ben ik dan wanneer ik hem versla?” bijt de Spanjaard van zich af.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België