logo
 

Amerikaans F1-circuit als eerste uitgerust voor kunstmatige regenrace?

08 maart 2011 — Momenteel is men volop aan het werk in Austin om daar een F1-circuit te bouwen. Het circuit zou echter wel eens het allereerste F1-circuit kunnen worden waar men een kunstmatige regenrace kan organiseren.

Het idee van Bernie Ecclestone om kunstmatige regenraces te organiseren aan de hand van ondermeer sprinklerinstallaties langs het circuit wordt met gemengde gevoelens onthaald, zowel bij de fans als in de F1-paddock.

Tavo Hellmund, de promotor van de Amerikaanse F1-race is alvast laaiend enthousiast. Men is daar zelfs zo enthousiast over het idee dat men het ontwerp van het circuit in Austin wil aanpassen zodat de nodige accomodaties voor een kunstmatige regenrace meteen kunnen aangelegd worden. Dit kan omdat men nog maar pas begonnen is met de bouw van het circuit.

“Net tijdens een regenrace onderscheiden de grote talenten zich van de rest,” zei Hellmund tegenover Statesman.

“Ook de kleine teams moeten enthousiast zijn want de regen zorgt ervoor dat de grote verschillen met de andere teams wegvallen. Het geeft ook talent de kans om zich te tonen.”

Of de uitrusting voor het organiseren voor een regenrace er ook komt moet nog beslist worden maar in Amerika is men dus erg enthousiast over het idee van Bernie Ecclestone.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België