logo
 

Amputatie hand Kubica vermeden, onduidelijkheid over verdere toestand

06 februari 2011 — De laatste berichten over de medische toestand van Robert Kubica.

Robert Kubica crashte zwaar in Italië en werd vervolgens per helikopte rovergevlogen naar het Santa Corona ziekenhuis in Pietra Ligure. Daar wordt de Pool sindsdien geopereerd aan de diverse botbreuken die hij opliep alsook aan zijn rechter hand.

Volgens eerdere berichten bestond het risico dat Kubica zijn rechterhand eventueel zou geamputeerd moeten worden. Dat gevaar lijkt echter te zijn geweken. Voorlopig blijft er echter onduidelijkheid over het eventueel normaal kunnen functioneren van zijn hand.

Momenteel is men Kubica echter nog steeds aan het opereren aan ondermeer zijn hand. Er wordt verwacht dat deze operatie tot omstreeks 20 uur Belgische tijd zal duren. De interne bloedingen die Kubica ten gevolge van de crash opliep zijn gestopt.

Of Kubica ooit nog een F1-wagen kan plaatsnemen blijft voorlopig dus nog erg onduidelijk. Veel zal afhangen van hoe lang zijn herstel duurt en of zijn hand opnieuw normaal zal kunnen functioneren. Zelfs al zal dit in de toekomst kunnen, dan nog zal een lange revalidatie zich opdringen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België