logo
 

Andy Soucek is klaar voor zijn droom

01 december 2009 — Andy Soucek zal deze week voor de renstal Williams mogen testen. De Spaanse rijder zal daarvoor moeten afreizen naar het circuit van Jerez alwaar ook onze landgenoot Bertrand Baguette vandaag zijn kans mag wagen bij Renault.

Andy Soucek wist in 2009 de titel te pakken in de Formule 2 en daarmee verdiende hij dus een test bij de renstal Williams. De situatie is zowat te vergelijken met die van onze landgenoot Bertrand Baguette die vandaag voor Renault zal mogen testen. Beide rijders beseffen maar al te goed dat hun dromen langzaam tot de werkelijkheid beginnen te behoren en dat ze er dus deze week het beste van moeten maken. Hieronder vindt u alvast de verklaring van Andy Soucek.

“Ik zie de test als een echte droom want het hele team zal zich met mij en de wagen gaan bezighouden. Toen ik mijn stoeltje moest passen had ik al drie mensen ter beschikking en daaraan merk je dat de verantwoordelijkheid in de F1 veel groter is dan in een andere klasse. Ik hoop in eerste instantie dat ik mezelf niet te veel druk aan het opleggen ben en dat ik gewoon mijn best kan doen”

“Ik heb er alle vertrouwen in en ik voel me goed ontspannen op dit ogenblik. De uitslag van de test zal van meerdere aspecten afhangen want ik zal bijvoorbeeld goed moeten samenwerken met alle mensen uit het team. Mijn opmerkingen over de wagen moeten vooral nuttig zijn maar zelf zal ik uiteraard ook zeer snel moeten kunnen rijden. Ik ga gewoon mezelf blijven”, aldus Andy Soucek.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België