logo
 

Anonieme race voor Renault

07 november 2010 — Bij Renault hadden ze geen reden tot lachen vandaag. Kubica kon zijn goede vorm niet omzetten in goede punten, en Vitaly Petrov bewees andermaal dat hij geen goede starter is. Kubica scoorde nog wel punten, maar verder viel er weinig te vieren in Brazilië...

“Het was een moeilijke race vandaag. Ik heb elke ronde afgewerkt in verkeer, maar ik had simpelweg niet genoeg performance om over Hülkenberg te geraken”, aldus een gefrustreerde Kubica. “Ik verloor enorm veel tijd in de trage bochten, en ik kon ons voordeel in topsnelheid niet benutten omdat ik lang in de toerenbegrenzer bleef hangen op het rechte stuk, dus ik kon Nico (Hülkenberg) niet aanvallen”

“Een ander kritiek punt in mijn wedstrijd was dat ik niet het beste uit mijn nieuwe banden kon halen na mijn pitstop omdat ik en Hulkenberg vastzaten achter mijn teamgenoot Petrov, waardoor ik uiteindelijk een plaats verloor aan Schumacher.”

Vitaly Petrov kon gene vuist maken tijdens deze Grand Prix en eindigde anoniem in het middenveld, ondanks een sterke kwalificatie.

“Ik maakte een slechte start en zat in het midden van een grote troep wagens. Ik probeerde om iedereen plaats te geven, maar in bocht 2 nam ik de normale racelijn, en moest een ontwijkend manoeuvre doen om Alguersuari te ontwijken en een ongeval te voorkomen”

“Daardoor raakte ik de kerbstone en viel meteen terug naar de achtergrond toen ik uit bocht 3 kwam. Nadien was er niets dat ik nog kon doen dan proberen terrein goed te maken en te pushen, een normale race te rijden en posities goed te maken daar waar mogelijk.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België