logo
 

Anonymous hackt officiële F1-website

20 april 2012 — De bekende hackersbende Anonymous richt zijn pijlen dit weekend op de Formule 1. Vandaag werd bijvoorbeeld de officiële F1-website gehackt omwille van de protesten in Bahrein.

Anonymous is in de internetwereld geen onbekende hackersgroep. Zo legde het enkele maanden geleden voor lange tijd het PlayStation Network van Sony lam en ook de sites van overheidsinstellingen worden niet gespaard. De acties van Anonymous zijn naar eigen zeggen steeds bedoeld om onrecht in de wereld aan de kaak te stellen, vandaar dat het vanaf vandaag zijn pijlen richt op de Formule 1-wereld.

Vanmiddag werd de officiële Formule 1-website een tijd offline gehaald door de bende, maar door een goede beveiliging was deze al na twee uur terug bereikbaar. Toch is Anonymous niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven, zo blijkt uit een officiële verklaring.

“Anonymous ziet met afkeer hoe de mensenrechten in Bahrein worden geschonden”, verklaarden de hackers. “De regering is zijn eigen bevolking zodanig te lijf gegaan met traangas dat dit zelfs al tot 30 doden heeft geleid. We verklaren ‘Operatie Bahrein’ dus als heropend naar aanleiding van de Formule 1-race die er op 22 april zal doorgaan.”

“Vanaf vandaag [vrijdag] zullen we dan ook de officiële website [formula1.com] in het vizier nemen en deze omvormen tot een krater in de cyberspace. Verder zullen we jullie telefoonlijnen verstoren, de e-mailsystemen ontregelen en alles aanpakken wat we kunnen vinden op het internet. Jullie mogen ons verwachten.”

Vandaag heeft de officiële website al verschillende malen stilgelegen door cyberaanvallen van Anonymous, en verwacht wordt dat er dit weekend nog meer hinder zal ontstaan op alle internettoepassingen van de F1-organisatie.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België