Antonio Felix da Costa favoriet voor vrijgekomen racezitje Ricciardo bij Toro Rosso

03 september 2013 — Gisteren maakte Red Bull bekend dat Daniel Ricciardo het tweede racezitje bij het team krijgt vanaf komend seizoen. Dat zorgt er meteen ook voor dat er bij Toro Rosso nu een racezitje vrij is, al lijkt de kans erg groot dat Antonio Felix da Costa daarmee aan de haal gaat.

image
Algemeen wordt verwacht dat Jean-Eric Vergne ook volgend seizoen nog bij Toro Rosso zal rijden. Er is dus één racezitje vrijgekomen en dat racezitje gaat waarschijnlijk naar één van de Red Bull junior racepiloten.

Carlos Sainz Jr en Daniil Kvyat mochten voor Toro Rosso testen tijdens de Young Driver Test op het circuit van Silverstone, maar de kans is groot dat het racezitje naar de derde hond gaat, namelijk Antonio Felix da Costa.

Bij Toro Rosso willen ze echter niet overhaast te werk gaan en een definitieve beslissing zal dan ook pas later dit seizoen volgen. Antonio Felix da Costa is momenteel actief in het Formule Renault 3.5 kampioenschap, hetzelfde kampioenschap waarin ook Stoffel Vandoorne rijdt.

“Wat de vervanging van Daniel Ricciardo in 2014 betreft gaan we nu onze opties rustig bekijken en op een latere datum een beslissing nemen. Er is immers geen haast bij,” aldus Franz Tost, de teambaas bij Toro Rosso.

Tost uitte vooral ook zijn felicitaties aan het adres van Ricciardo. De teambaas van Toro Rosso weet als geen ander dat zijn team als een laatste stap wordt aanzien binnen de ontwikkelingsfase van jonge racepiloten alvorens ze mogelijk voor Red Bull mogen rijden.

“Toen Dietrich Mateschitz het team kocht dat uiteindelijk Toro Rosso werd heeft hij duidelijk gemaakt dat hij het beschouwde als de laatste stap van de training voor jonge racepiloten alvorens ze eventueel kunnen promoveren naar het senior-team,” aldus Tost. “Daniel zijn overstap rechtvaardigt het principe en de energie die in het Red Bull Young Driver programma worden gestoken en het bewijst ook dat we hem met het team van Toro Rosso veel hebben bijgebracht.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België