logo
 

Antonio Giovinazzi krijgt belangrijke rol bij het Haas F1 team

01 juni 2017 — Antonio Giovinazzi zal tijdens zeven van de resterende raceweekends in actie komen voor het Haas F1 team, zo heeft de renstal laten weten.


Giovinazzi maakte tijdens de GP van Australië zijn F1-debuut als vervanger van Pascal Wehrlein. De Italiaan mocht ook tijdens de GP van China optreden als vervanger van Wehrlein maar in tegenstelling tot zijn sterk debuut in Melbourne crashte Giovinazzi twee keer in China.

Tijdens het derde raceweekend zat Wehrlein opnieuw zelf achter het stuur en dat leek dan ook voorlopig het einde van het F1-verhaal voor Giovinazzi te worden. Tot het Haas F1 team gisteren liet weten dat Giovinazzi tijdens zeven weekends in actie zal komen.

Tijdens de races in Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Maleisië, Mexico, Brazilië en Abu Dhabi zal Giovinazzi telkens de eerste oefensessie voor zijn rekening nemen. In Mexico zal Romain Grosjean zijn wagen gedurende de eerste oefensessie afstaan, tijdens de overige zes raceweekends zal Kevin Magnussen dat doen.

‘Tijdens een jaar dat al gevuld was met schitterende opportuniteiten ben ik trots dat ik nu een nieuwe kans krijg bij het Haas F1 team,” aldus Giovinazzi. “Derde rijder zijn bij de Scuderia Ferrari is uiteraard schitterend. De kans die ik nu bij het Haas F1 team krijg om in actie te komen tijdens de oefensessies houdt me scherp.”

“Wat ik in de simulator geleerd heb zal ik nu in het echt kunnen doen. Ik ben trots op het vertrouwen dat Haas en Ferrari mij geven en ik ben Kevin en Romain dankbaar voor de tijd die ze afstaan om mij deze kans te geven,” besluit Giovinazzi.

Ferrari is een technische partner van het Haas F1 team. Het Amerikaanse renstal neemt onder meer motoren af van Ferrari.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België