Antonio Giovinazzi wijst schuldige aan voor crash bij herstart en het is niet Bottas ...

17 september 2020 — Alfa Romeo Racing-piloot Antonio Giovinazzi heeft tegenover de Italiaanse versie van 'Motorsport.com' met een beschuldigende vinger naar één van zijn collega's gewezen voor de crash bij de herstart.

Aanvankelijk wezen veel rijders met een beschuldigende vinger naar Valtteri Bottas maar zowel Bottas zelf, Mercedes en de stewards vinden dat de Fin niets aan te wrijven valt. Maar wie is dan wel de grote schuldige van de crash?

De stewards gaven na afloop van de race maar liefst twaalf rijders een waarschuwing voor hun betrokkenheid bij de zware crash. Dat oordeel velden ze omdat ze niet specifiek één rijder als hoofdschuldige konden aanwijzen.

Antonio Giovinazzi herbekeek de beelden van de crash en op basis daarvan besluit de Italiaan om één specifieke collega met de vinger te wijzen.

“Ik bevond me achter Latifi en ik zag dat hij begon te versnellen. De lichten stonden op groen en bij het bekijken van de beelden zag ik dat ook Kevin Magnussen gas gaf,” aldus Giovinazzi. “Maar toen remde Kevin plots af en dat was een verrassing voor Latifi.”

Latifi slaagde er echter niet in om Magnussen volledig te ontwijken en hij reed de Deen aan waarna hij moest opgeven. Giovinazzi kon vervolgens zelfs Magnussen niet meer ontwijken.

“Ik zag de Haas plots voor me en kon niets meer doen. Met Sainz, die achter me zat, gebeurde net hetzelfde. Bij hem was het nog erger want er stonden plots twee wagens voor hem.”

Giovinazzi lijkt dan ook vooral Kevin Magnussen met de vinger te wijzen omdat de Deen met zijn plots versnellen en remmen de crashes zou uitgelokt hebben.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België