logo
 

“Apple overweegt overname van McLaren”

21 september 2016 — Apple, het bedrijf dat we allemaal kennen van onder meer de iPhone en iPad, zou overwegen om de McLaren Technology Group over te nemen.


Volgens verschillende bronnen van de ‘Financial Times’ zou Apple reeds enkele maanden in gesprek zijn met McLaren. Daarbij zou zowel een gedeeltelijke als een volledige overname op tafel liggen. Indien Apple de McLaren Technology Group zou overnemen, dan krijgt het ook het McLaren F1 team in handen.

Apple werkt naar verluidt reeds geruime tijd aan een zelfrijdende elektrische wagen en zou van plan zijn om een revolutie te ontketenen in de automobielsector. Volgens de berichtgeving in de ‘Financial Times’ zou McLaren een mooie overnameprooi zijn en dit omwille van de verregaande expertise op het gebied van autotechniek. McLaren beschikt bovendien over een eigen technologie-groep waarin het aan allerlei innovaties werkt.

McLaren maakt momenteel geen winst en een kapitaalinjectie zou welgekomen zijn. Beide bedrijven zouden elkaar goed kunnen helpen. Apple kan de technologie van McLaren goed gebruiken en McLaren kan goed het geld gebruiken.

Volgens een schatting van de ‘Financial Times’ zou de McLaren Technology Group gewaardeerd worden op zo’n 1,2 à 1,7 miljard euro. Voorlopig valt het af te wachten of Apple daadwerkelijk de McLaren Technology Group en het bijhorende McLaren F1-team overneemt. Eerder waren er ook al geruchten dat Apple de Formule 1 zou willen overnemen. Mogelijk werd de F1 toen verward met het McLaren F1 team, dat dus eigendom is van de McLaren Technology Group, waar de geruchten nu rond draaien.

Aan geld zal het Apple sowieso niet ontbreken. Apple beschikt immers over heel wat miljarden waarvan sommige aandeelhouders al langer vinden dat Apple er iets mee moet doen. In 2014 deed Apple haar grootste overname ooit. Dat jaar nam het immers het audiobedrijf ‘Beats’ over voor een slordige 3 miljard dollar.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België