logo
 

Argentinië droomt van een terugkeer naar de F1

23 januari 2020 — Uit Argentijnse hoek bestaat er interesse om na meer dan twintig jaar weer een GP van Argentinië op de F1-kalender te hebben. Als de race er wil komen zal er wel de nodige steun uit privé-hoek moeten komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Masked Racer Guille F… (@masked_racer_guille_f) op

Aan interesse geen gebrek om nieuwe races te organiseren in de Formule 1. Eerder waren er al geruchten dat een GP van Saudi-Arabië nakende is en nu laat de Minister van Toerisme van Argentinië, Matias Lammens, aan het Spaanse ‘AS’ ook weten geïnteresseerd te zijn om de F1 terug te halen.

“Dit zou zeer interessant zijn voor sport en het toerisme in Argentinië”, zegt Lammens. “Ik denk dat we met enkele particuliere sponsors kunnen samenwerken om het mogelijk te maken.”

De laatste keer dat de F1 Argentinië aandeed was in Buenos Aires in 1998 en de eerste keer was in 1953. Maar het is niet omdat het al meer dan twintig jaar geleden is dat de F1 in Argentinië was dat ze hebben stilgezeten op het vlak van motorsport.

Sinds 2014 is er een race in de MotoGP en sinds 2017 is er ook een race van het WTCC, het wereldkampioenschap voor touringcars. Het Wereldkampioenschap Superbikes organiseert ook een manche in Argentinië net zoals het Wereldkampioenschap Rally (WRC) dat doet in 2020.

Het is nu afwachten hoe realistisch de plannen voor een terugkeer van de F1 naar Argentinië zijn want de voorbije jaren zijn er wel vaker geruchten over een race in Argentinië geweest maar die plannen zijn nooit echt concreet geworden.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België