logo
 

Arrivabene: “Ferrari mag niet bang zijn om te winnen”

06 november 2018 — Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is Ferrari op veel vlakken erg goed maar zijn er ook heel wat aspecten die beter kunnen. Zo mag Ferrari volgens hem niet bang zijn om te winnen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ondanks de grote vooruitgang die Ferrari de voorbije twee seizoenen geboekt heeft moest Ferrari ook dit seizoen de duimen leggen voor Mercedes. Die nederlaag op zich valt niet toe te schrijven aan één aspect maar wanneer Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene terugblikt op het voorbije seizoen blijkt volgens hem dat Ferrari vooral meer in zichzelf moet geloven.

“Op sommige vlakken zijn we superieur, op andere is Mercedes dat,” zei Arrivabene afgelopen weekend in Monza tijdens het Ferrari Finali Mondiale event. “Ik denk dat we de gewoonte om te winnen ontbreken.”

“Voor hen is het bijna normaal om een 1-2 te behalen. Voor ons is dat nog steeds iets uitzonderlijk. We moeten ons bewust zijn van onze mogelijkheden en niet bang zijn om te winnen.”

“In het tennis noemen ze dat ‘il braccino’, de angst om te winnen die je overvalt wanneer je dicht bij jouw doel komt. We moeten vertrouwen in onszelf hebben en van overwinningen de normaalste zaak maken.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België