Arrivabene: “Ferrari moet het beter doen”

04 mei 2016 — Arrivabene beseft dat de Scuderia het beter moet gaan doen. Na vier races in het kampioenschap heeft Ferrari nog niet de helft van de punten van Mercedes. Tijd om dus in actie te schieten voor de Italianen.


Terwijl Ferrari vorig seizoen al gewonnen had na vier races, heeft de Scuderia dit seizoen nog niet gewonnen. Sebastian Vettel viel dit seizoen al twee keer uit en Kimi Räikkönen moest al één keer opgeven.

Räikkönen moest stoppen na een brand in de luchtinlaat in Australië. Twee weken later in Bahrein haalde Vettel zelfs de start niet, na motorpech in de opwarmingsronde. In China raakten beide Ferrari’s dan weer elkaar en afgelopen weekend in Rusland werd Vettel uit de race gekegeld door Daniil Kvyat.

Arrivabene vindt in ieder geval dat ze zich niet mogen focussen op de pech. “Alles wat ons de laatste races overkwam is een deel van het racen. Maar we mogen ons niet achter alle pech verschuilen. Veel van de problemen zijn immers ontstaan door menselijke fouten.”

“Ik heb liever dat we aan het begin van het seizoen deze problemen tegenkomen dan aan het einde. Maar deze fouten mogen zich niet herhalen. We mogen geen fouten meer maken.”

Arrivabene heeft de titelstrijd in ieder geval nog niet opgegeven. “Nee, de titelstrijd geven we nog niet op. Ik ben ervan overtuigd dat we veel beter kunnen presteren dan we tot nog toe hebben laten zien.”

Ferrari bracht reeds naar Sochi al een motorupdate mee, maar het verschil met Mercedes tijdens de kwalificatie was groot: zeven tienden verwijderd van Nico Rosberg. Arrivabene verklaart dat het circuit in Rusland de Ferrari niet goed lag. “Pas in Spanje en de races erna zullen de tokens zich uitbetalen. Die circuits liggen ons een stuk beter.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België