“In 2015 zien we een herboren Kimi Räikkönen”

21 februari 2015 — Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, meldt dat de Formule 1 komend seizoen rekening zal moeten houden met een herboren Kimi Räikkönen. Hij verwacht dat we de échte Räikkönen terug zullen zien.

image
Het is algemeen geweten dat 2014 een rampjaar was voor Kimi Räikkönen en Ferrari. Kimi kon niet overweg met zijn F14-T en werd het bos in gestuurd door Fernando Alonso.

Nochtans verliepen de twee voorgaande jaren bij Lotus uitstekend en liet de Fin zien dat hij het racen nog steeds niet verleerd is. In 2014 kwamen er opnieuw twijfels naar boven over de motivatie en toekomst van de Fin. Maar Ferrari liet weten het vertrouwen te houden in ‘The Iceman’.

Tegenover Autosport vertelt Arrivabene het volgende: “Ik ben ervan overtuigd dat we komend seizoen de echte Kimi zullen zien. Hij zal ons laten zien waartoe hij in staat is.” Voor Arrivabene is het alvast duidelijk waar het vorig seizoen verkeerd liep. “Kimi kende heel wat problemen. De auto was niet naar zijn wens en hij had vooral alle moeite van de wereld met de voorkant, tijdens het insturen.”

Blijkbaar heeft Kimi nu wel een auto gekregen naar zijn maat: “Voor 2015 hebben we een auto gemaakt die bij de rijstijl van Kimi past,” vertelt Maurizio Arrivabene. Uit de testen blijkt in ieder geval dat deze stelling waar is. “Verder zit Kimi ook beter in zijn vel. Vaak zien we zelfs vreemde taferelen, want we zien hem lachend rondlopen. Je zou denken dat hij ziek is, maar hij voelt zich gewoon goed,” grapt de Italiaan met het gedrag van Räikkönen.

Dat het enthousiasme terug is bij de Scuderia heeft ook een goede invloed op de wereldkampioen van 2007, aldus de teambaas. “Kimi is erg gemotiveerd en komt goed overeen met zijn nieuwe teamgenoot, Sebastian Vettel.”

Als laatste had Arrivabene nog een leuke anekdote. “Op een gegeven moment lag Kimi op de grond in de garage. Hij wou iets aanpassen aan de wagen. Wanneer ik aan hem vroeg waar hij mee bezig was, zei hij: ‘Ik ben vroeger ook nog monteur geweest.’ Dit is een mooi voorbeeld van de sfeer binnen het team. Kimi blijft maar praten, tot de verbazing van zijn monteurs.”

Arrivabene ziet dus dat Kimi dit seizoen weer van waarde zal zijn voor het team.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België