Arrivabene na teleurstellend weekend: “Dit moeten we rustig analyseren”

14 mei 2018 — Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, vraagt zijn team om op een rustige en correcte wijze de slechte prestatie tijdens de GP van Spanje te onderzoeken. De Italiaan geeft toe dat er dit weekend "niets goed ging" met Ferrari.

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Tijdens de eerste races van het seizoen was Ferrari het te kloppen team, maar in Spanje was dit niet het geval. Op vrijdag was er al een kapotte motor, op zaterdag kwalificeerden ze achter Mercedes en op zondag scoorde de Scuderia amper 12 punten.

Tijdens de race moest Kimi Räikkönen opgeven na een tweede probleem aan de krachtbron. Sebastian Vettel werd dan weer verslagen door Max Verstappen in de strijd om het podium, nadat de Duitser een tweede pitstop moest afwerken.

Het feit dat Ferrari in Barcelona de snelheid miste om de strijd aan te gaan met Mercedes, staat centraal in de problemen van Ferrari. Arrivabene roept dan ook zijn team op om samen te komen in Maranello om op een rustige manier de prestatie te analyseren.

“Niks ging volgens plan dit weekend”, zei Arrivabene over de GP van Spanje. “Nu moeten we op een rustige en correct manier onderzoeken wat de redenen zijn waarom we niet konden laten zien wat ons wel lukte tijdens de vorige races.”

“Daarna zullen we ons voorbereiden op de GP van Monaco, op een professionele manier, met vertrouwen.”

Het gebrek aan vermogen bij Kimi Räikkönen zal onderzocht worden wanneer de krachtbron terug in Italië is. Het team denkt wel niet dat het probleem tijdens de race gerelateerd is aan het probleem tijdens de tweede vrije training op vrijdag.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België