Ferrari-teambaas: “Raikkonen heeft zijn toekomst zelf in de hand”

15 mei 2016 — Er gaat geen week voorbij of het gaat weer maar eens over de toekomst van Kimi Räikkönen bij Ferrari. Zoals reeds bekend zegt Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, dat Kimi Räikkönen zijn toekomst in eigen handen heeft. De Italiaan laat wel weten onder de indruk te zijn van de prestaties van de Fin.


De toekomst van Kimi Räikkönen bij Ferrari zal afhangen van zijn vorm dit seizoen. Zijn contract bij de Scuderia loopt eind dit seizoen af en net als vorig seizoen zijn er twijfels over een contractverlenging. Räikkönen haalde immers sinds zijn terugkeer bij Ferrari niet meer hetzelfde niveau als bij Lotus. Sinds 2014 heeft de Iceman geen race meer gewonnen. In 2014 en 2015 moest de Fin steeds zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot, maar dit seizoen lijkt Kimi zich te herpakken. Hij staat op dit moment immers 10 punten voor op Sebastian Vettel.

Arrivabene lijkt in ieder geval tevreden te zijn over zijn Finse rijder en vermeld dat zijn huidige prestaties voldoende zijn om een contractverlenging uit de brand te slepen.

“Kimi heeft zijn toekomst in eigen handen. Op dit moment toont hij zijn kunnen. Hij is erg betrokken en rijdt erg goed. Hij doet dus wat we van hem verwachten. Het is nog te vroeg om te vertellen aan de fans van Kimi wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar ik denk dat ik op dit moment erg tevreden ben over Kimi.”

Räikkönen is de oudste rijder van het pak en mocht de Fin er nog een jaartje bijdoen, dan zou hij 38 jaar zijn op het einde van 2017. Maar Arrivabene vindt leeftijd geen struikelblok.

“De leeftijd doet er niet toe. Wat belangrijk is, is zijn toewijding, zijn talent, zijn wil en ook zijn dapperheid. Mag ik je herinneren dat Nigel Mansell het kampioenschap won toen hij drie jaar ouder was dan Kimi.”

Hoewel er dus verwacht werd dat dit seizoen het laatste seizoen werd van Räikkönen, is de kans groot dat we de Iceman nog een jaar bij Ferrari zien. Dat zou ook betekenen dat er opnieuw geen grote transfers te verwachten zijn. Mocht Kimi toch vertrekken bij Ferrari, dan worden er immers heel wat transfers verwacht. Want een zitje bij Ferrari is altijd erg gewild.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België