Arrivabene: Räikkönen en Vettel perfecte combinatie

06 maart 2015 — Volgens Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, is de zogenaamde 'line-up' van de Scuderia met Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel de perfecte combinatie.

image
Kimi Räikkönen mag dan wel een rampjaar gehad hebben afgelopen seizoen, toch is hij de laatste wereldkampioen van Ferrari. De Fin werd wereldkampioen in 2007. Het is dus al een hele tijd geleden dat de Scuderia nog eens een wereldkampioen had.

Sebastian Vettel vervangt dit seizoen de Spanjaard Fernando Alonso, die naar McLaren is vertrokken. De van Red Bull overgekomen viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel en zijn nieuwe teamgenoot Räikkönen zijn voor Maurizio Arrivabene de perfecte combinatie. De manier waarop beide rijders, Vettel en Räikkönen, het team hebben geholpen tijdens de wintertests tonen aan dat de Duitser en de Fin een goede relatie hebben, zo luidt het bij Arrivabene.

“We hebben twee verschillende mensen als rijders binnen ons team, wat ook erg normaal is”, zegt Arrivabene. “De ene praat niet, wat gedeeltelijk waar is. De mensen die Kimi kennen, weten dat hij wel degelijk praat. Hij praat alleen niet graag over domme zaken. Hij heeft het enkel over serieuze dingen.”

Arrivabene vertelt ook wat over de interesses van de koele Fin. “Wanneer je met Kimi praat, leer je dat hij van kunst houdt, dat hij van alles wat kent en een goede smaak heeft. Hij is een erg goede jongen en ook nog een erg goede rijder.”

“Seb is, zoals ik al zei, een erg andere persoon. Hij is heel erg professioneel ingesteld. Soms ben ik onder de indruk over het gedrag van Seb, want dat doet mij denken aan een andere Duitse wereldkampioen. Hij is erg geconcentreerd en probeert alle details juist te hebben. Wat leuk is, is het feit dat Seb zaken noteert tijdens de briefing en daar dan ook verder op in gaat.”

Arrivabene is dan ook niet verbaasd dat Vettel vier keer de wereldtitel won. En dat Räikkönen de laatste wereldkampioen binnen Ferrari is, na ene Michael Schumacher, zorgt ervoor dat Arrivabene vertrouwen heeft in zijn twee rijders.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België