logo
 

Arrivabene: “We maakten een fout”

13 juni 2016 — Ferrari's teambaas Maurizio Arrivabene heeft toegegeven dat ze bij de Scuderia een fout maakten door hun rijders twee pitstops te laten maken.


Sebastian Vettel, die als derde startte op de grid, wist beide Mercedessen voorbij te gaan bij de start waardoor hij aan de leiding reed van de Grote Prijs van Canada.

Vettel en Räikkönen maakten een vroege eerste pitstop tijdens de virtuele safety car procedure, waardoor ze hun één-stop strategie moesten omgooien naar een twee-stops. Lewis Hamilton bleef langer op zijn eerste set banden rijden, waardoor hij maar één keer de pits moest bezoeken en zo de race won.

“We hebben de degradatie van de banden overschat. Daarom haalden we Vettel vroeg naar binnen en dat was de verkeerde keuze”, zei Arrivabene tegenover Sky Sports.

Het is niet de eerste strategische fout bij Ferrari. Zo gingen ze ook al de mist in tijdens de GP van Australië. Maar Arrivabene maakt er geen groot probleem van. “Komaan, we moeten dit verhaal niet groter maken dan wat het is. Vandaag hebben we een fout gemaakt. In andere races maakt elk ander team een fout.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België