“Asfalt Jerez geeft vertekend beeld over de prestaties”

10 februari 2013 — De eerste testweek zit erop en de eerste conclusies kunnen nu worden getrokken, al moet daarmee wel worden opgepast.

image
Paul Hembery, de motorsportdirecteur van Pirelli laat weten dat hij erg tevreden is met de resultaten en de opgedane ervaringen en kennis tijdens de eerste wintertest.

“De vier dagen testwerk in Jerez, waarbij de meeste teams met hun nieuwe wagens reden, geeft ons een goede algemene impressie van de karakteristieken van onze banden voor het seizoen 2013. Het zijn immers compleet nieuwe banden met een compleet nieuwe constructie. Het ziet er naar uit dat we op de goede weg zitten en de wijzigingen die we wensten te zien zijn er ook allemaal. De banden zijn sneller dan die van vorig seizoen en hun piekprestaties duren ook langer,” aldus Hembery.

Maar de motorsportdirecteur waarschuwt ook dat er moet opgepast worden wanneer er conclusies worden getrokken uit de eerste testweek. Het asfalt op het circuit van Jerez is immers niet het beste om mee te vergelijken. Het is niet representatief voor de circuits die tijdens het F1-seizoen worden aangedaan.

“De omstandigheden op het circuit van Jerez waren dit seizoen niet ideaal. Het was een circuit waarbij er heel wat bandenslijtage was. Er is geen enkel ander circuit dat we dit jaar zullen aandoen waarbij er een even hoge slijtage is. We kunnen daarom geen definitieve en volledig juiste conclusies trekken. De slijtage is dit jaar in Jerez immers nog veel hoger dan vorig jaar.”

“We hebben heel wat data verzameld over de medium en harde band, weinig over de zachte band en niets over de superzachte band. We kijken nu uit naar de volgende twee testmogelijkheden in Barcelona, die opnieuw een mooie opportuniteit zullen vormen voor de teams om bijkomende kennis en inzicht te verwerven over onze banden,” besluit Hembery.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België