“Aston Martin en Mercedes delen de safety car in 2021”

17 november 2020 — Mercedes is sinds 1996 de exclusieve leverancier van de safety car in de Formule 1 maar daar zou in 2021 verandering in komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Volgens berichtgeving van ‘Autosport’ zou Mercedes volgend jaar de rol van safety car immers delen met Aston Martin. Mercedes zou wel nog als enige leverancier de medical car voorzien.

De banden tussen Mercedes en Aston Martin worden trouwens al geruime tijd nauwer aangehaald. Vorige maand werd nog een strategische samenwerking op het vlak van technologie aangekondigd. Volgens die overeenkomst verhoogt Mercedes ook haar belang in Aston Martin tot 20 procent.

Daarnaast investeerde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff begin dit jaar ook in Aston Martin, iets dat toekomstige Aston Martin F1-piloot Sebastian Vettel eveneens deed.

De huidige safety car in de Formule 1 is een sterk aangepaste en 585 pk sterke Mercedes-AMG GT R. Bernd Maylander is al sinds 2000 officieel de bestuurder van de safety car, Maylander mistte nog maar één F1-race omdat hij zelf geblesseerd was.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België