“Aston Martin kondigt vandaag terugkeer naar de F1 aan”

17 maart 2016 — Aston Martin zal vandaag volgens goed ingelichte bronnen haar terugkeer naar de Formule 1 aankondigen. Een persconferentie staat gepland voor donderdagavond (Australische tijd).


De voorbije maanden werd reeds meermaals gesuggereerd dat Aston Martin een terugkeer naar de Formule 1 aan het overwegen was en die lijkt er nu dus ook daadwerkelijk te komen.

De Britse maker van luxewagens werd onder meer in verband gebracht met de Force India F1-renstal. Het was aanvankelijk de bedoeling dat Force India, Johnnie Walker en Aston Martin de renstal zouden rebranden en met hun gezamenlijk project in 2016 op de F1-startgrid zouden verschijnen. Begin dit jaar volgde echter de mededeling dat Aston Martin en Force India voorlopig niet zouden samenwerken.

Het ziet er naar uit dat de reden daarvan is dat Aston Martin een samenwerking is aangegaan met Red Bull. Daarbij zou het logo van Aston Martin op de neus en de achterkant van de sidepods van de Red Bull F1-bolide staan.

Opmerkelijk is dat er in juli vorig jaar ook al geruchten waren over een mogelijke samenwerking tussen Red Bull en Aston Martin. Toen werd er gesuggereerd dat Red Bull met motoren van Mercedes zou gaan rijden maar dan onder de naam Aston Martin.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België