Aston Martin vanaf 2018 titelsponsor bij Red Bull?

18 september 2017 — Volgens betrouwbare bronnen van ‘Autosport.com’ wordt het legendarische Britse automerk Aston Martin vanaf 2018 titelsponsor van Red Bull Racing.


Al sinds 2016 vinden we de naam Aston Martin terug op de bolides van Red Bull. De ontwikkeling van de nieuwe Hypercar van Aston Martin, de Valkyrie, verliep in nauwe samenwerking met Red Bull Advanced Technologies.

De nieuwe sponsordeal zou ongeveer hetzelfde zijn als toen de Oostenrijkse formatie met Infiniti samenwerkte. De nieuwe eigenaars van de F1 zouden ook maar wat graag een prestigieuze naam als Aston Martin verwelkomen in hun sport.

Hoewel alle betrokken partijen voorlopig nog de lippen op elkaar houden zou naar verluidt één van de komende weken worden aangekondigd dat het team als “Aston Martin Red Bull Racing” door het leven zal gaan.

“Je kan gissen zoveel je wil maar ik ga vandaag niets bevestigen,” liet Red Bull-teambaas Christian Horner weten. “We hebben altijd een goed relatie met Aston Martin gehad, we hebben samen hun nieuwe hypercar ontwikkeld.”

“Ze doen het fantastisch, maken fantastische wagens en er zitten nog veel mooie dingen aan te komen. De volgende weken komt er meer nieuws,” besluit Horner.
Aston Martin CEO Andy Palmer gaf dit weekend in Singapore toe dat de twee bedrijven nauwer willen gaan samenwerken.

“Ik ben hier vandaag om te bekijken hoe volgend seizoen er zal uitzien,” laat Palmer weten. “Het is ook niet onbelangrijk met het oog op 2021 als we eventueel willen instappen als onafhankelijke motorenleverancier want we houden van de sport en we willen zo waardevol als Ferrari zijn.”

“Daarmee wil ik niet zeggen dat we Ferrari helemaal gaan kopiëren,” gaat Palmer verder. “We zijn sterker aanwezig in het WEC maar aanwezigheid in de Formule 1 is altijd interessant.”

Palmer had eerder al aangegeven geïnteresseerd te zijn om vanaf 2021 in de Formule 1 te stappen. Net zoals Porsche wil Aston Martin enkel instappen als de kosten van de technologie en de kosten door de FIA worden vastgelegd.

“Ik weet niet wat er staat te gebeuren op het vlak van een onafhankelijke motor,” aldus Palmer. “ Het hangt er vanaf of het de FIA menens is om terug spektakel in de sport te brengen. De mogelijkheden zijn er, het is enkel nog een kwestie van centen.”

“We doen mee tot op een bepaald niveau, maar als we verder gaan werken met ingewikkelde warmte recupererende systemen en een ongelimiteerd budget, dan doen we niet mee,” gaat Palmer verder. “Ik denk dat het goed zou zijn voor de sport moest er een manier zijn om het te laten werken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België