Aston Martin wil met Max Verstappen naar 24u van Le Mans

24 juli 2019 — Zien we Max Verstappen in de loop van de komende jaren deelnemen aan de 24u van Le Mans? Als het van Aston Martin CEO Andy Palmer afhangt wel.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin (@astonmartinlagonda) op

Doordat er vanaf 2021 in het World Endurance Championship nieuwe regels ingaan werd Aston Martin overtuigd van een deelname aan het kampioenschap. Vanaf dan geldt er immers een nieuw hypercar-reglement, waardoor de Aston Martin Valkyrie het speerpunt van de Britse sportwagenfabrikant haar deelname vormt.

Tijdes het raceweekend van de GP van Groot-Brittannië zagen we op het circuit van Silverstone Aston Martin Valkyrie hypercar haar baandebuut maken. Ook Max Verstappen krijgt een exemplaar voor in zijn garage maar bij Aston Martin zouden ze Verstappen liever verleiden tot een avontuur in de 24u van Le Mans.

“Filosofisch of theoretisch zou ik hem graag deel zien uitmaken van ons project voor Le Mans,” aldus Palmer tegenover ‘Autosport’.

“Hij is formeel nog niet betrokken maar we sluiten het zeker en vast niet uit. Het is een gesprek dat we in de toekomst moeten voeren, maar zou het niet geweldig zijn?”

Dit bericht bekijken op Instagram

Following months of digital modelling and simulation work alongside both Aston Martin and Red Bull Advanced Technologies’ engineers, today’s drive becomes one of the first times that Aston Martin Valkyrie has been driven in the physical world - a testimony to the technological capability of the team’s cutting-edge development techniques. It’s been a landmark weekend for Aston Martin here in Silverstone already as we look ahead to the rest of the on-track action tomorrow #BritishGP #ThePursuitOfBeautiful #F1 #AstonMartin

Een bericht gedeeld door Aston Martin (@astonmartinlagonda) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België