logo
 

Audi: “De Formule 1 zal voor ons nooit een probleem vormen”

08 januari 2015 — Wolfgang Hatz, de hoofdontwerper van Audi, heeft nogmaals laten verstaan dat Audi geen plannen heeft om in de Formule 1 te stappen.


Op regelmatige tijdstippen duiken er geruchten op dat Audi of moederconcern Volkswagen in de Formule 1 zou stappen. In november ontkende Audi nog dat er plannen zouden zijn om in de Formule 1 te stappen en in december was het nog eens de beurt aan Volkswagen om de geruchten te ontkennen.

De geruchten over Audi en de Formule 1 kwamen er vooral toen bekendraakte dat Stefano Domenicali, de voormalig teambaas van Ferrari, voor het Duitse automerk ging werken.Tegenover het Duitse Auto Motor und Sport liet Hatz echter nogmaals verstaan dat er geen plannen zijn om deel te nemen aan de Formule 1.

“De Formule 1 is voor ons nooit een gespreksthema geweest en zal er ook geen worden,” aldus Hatz tegenover Auto Motor und Sport.

Volgens Hatz twijfelde Audi in 2013 daadwerkelijk over een eventuele deelname aan de Formule 1 maar koos Audi uiteindelijk voor Le Mans. Dat was voor Audi een meer logische keuze omdat het veel meer zaken uit de endurance-racerij kan toepassen in de straatwagens die het produceert.

“Er komen steeds meer concurrenten en we leren zaken die we in onze straatauto’s kunnen toepassen,” aldus Hatz.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België