Austin wil andere plaats op F1-kalender 2013

06 december 2012 — De organisatoren van de F1-race in Austin hebben te kennen gegeven dat ze een andere datum op de F1-kalender wensen.


Dit seizoen vond er voor het eerst in jaren opnieuw een F1-race plaats in de USA. De race was zowel sportief als organisatorisch en commercieel een groot succes. De Amerikanen waren dolenthousiast aangezien ze een spannende race te zien kregen. Ook het F1-circus zelf was zeer tevreden.

In 2013 staat er opnieuw een F1-race op het Circuit of the Americas gepland, maar de organisatoren willen graag een andere datum op de F1-kalender.

Momenteel staat de race gepland op 17 november. In hetzelfde weekend vindt er ook een belangrijke wedstrijd in het american football plaats. Geen wedstrijd van een professioneel team, maar van de universiteit van Texas. Al moet wel gezegd worden dat dergelijke wedstrijden van universiteiten vaak zeer veel fans aantrekken en soms nog meer gevolgd worden dan de wedstrijden van de professionele teams. Ook vreest de organisatie dat er door het samenvallen van beide evenementen te weinig hotelkamers beschikbaar zullen zijn.

Gisteren raakte reeds bekend dat de GP van Duitsland een week vroeger zal doorgaan zodat er een extra Europese F1-race op de F1-kalender kan komen te staan. Het is dus niet uitgesloten dat er nog een kleine wijziging plaatsvindt aan de F1-kalender van 2013.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België