“Autoconstructeurs maken andere wagens, waarom de F1 dan niet?”

10 augustus 2017 — Volgens Alain Prost, 'speciaal adviseur' van het F1-project van Renault, zal de Formule 1 niet terugkeren naar de V8-motoren.


Er is al geruime tijd een discussie aan de gang over de huidige generatie V6-hybridemotoren waarmee er momenteel in de Formule 1 wordt gereden. Er wordt volop overleg gepleegd over met welke motoren er binnen enkele jaren gereden moet worden. Volgens Alain Prost moeten de fans zich echter geen illusies maken en denken dat er wordt teruggekeerd naar de oude V8-motoren.

“Zoals de constructeurs momenteel denken zal er niet teruggekeerd worden naar atmosferische motoren,” vertelde Alain Prost tegenover ‘Crash.net’. “Ze zouden graag motoren hebben die niet zo gecompliceerd zijn als dat ze momenteel zijn. Ze willen het elektrisch aspect echter behouden, misschien op een andere manier. Ze willen niet terugkeren, wat logisch is.”

De Formule 1 krijgt momenteel steeds meer concurrentie van haar elektrische tegenhanger, de Formule E. Mercedes en Porsche engageerden zich onlangs om deel te nemen aan de Formule E, maar dat hoeft volgens Prost niet te betekenen dat de Formule E de Formule 1 zal overvleugelen.

“De Formule 1 is het speerpunt van de technologie. Misschien kan je de reglementen af en toe wijzigen en andere technologie gebruiken,” aldus Prost. “Indien een constructeur andere wagens voor de straat maakt, waarom zou je dat dan ook niet in de Formule 1 en de Formule E doen? Het is logisch.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië