“Azerbeidzjan eerste belangrijke stap in ontwikkeling Ferrari SF90”

23 april 2019 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zal de stratenrace in Baku een erg belangrijke eerste stap betekenen in het ontwikkelen van de SF90.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Na drie races die zeker en vast niet zoals gewenst verliepen is dit opnieuw een belangrijk moment voor ons,” blikt Mattia Binotto vooruit naar de race in Azerbeidzjan.

“We hebben ons erg goed voorbereid, we hebben heel wat data geanalyseerd die we tot nu toe gekregen hebben. We hebben gekeken naar de aspecten die we kunnen verbeteren en werkten aan het aanpassen van de afstelling van de wagen alsook het management van de power unit en dit volgens de karakteristieken van het circuit.”

“Baku beschikt over een zeer lang recht stuk wat speciale eisen stelt wat de motor betreft. Zowel het interne verbrandingsgedeelte alsook het hybride-gedeelte vereisen speciale aandacht.”

In de aanloop naar de GP van China werd omwille van een gelijkaardige reden vooral gedacht dat Ferrari er zou domineren, iets dat uiteindelijk niet het geval bleek te zijn. Het wordt nu uitkijken wat Ferrari op het rechte stuk in Baku kan bewerkstelligen.

Voor Ferrari is het alvast een cruciaal raceweekend aangezien de renstal met enkele belangrijke updates haar wagen wil verbeteren.

“We brengen enkele updates mee naar Baku, het is de eerste stap in de ontwikkeling van de SF90,” besloot Binotto.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België