Badoer hoopt op plaats in Q2

29 augustus 2009 — Luca Badoer hoopt dat hij in de kwalificaties voor de Grote Prijs van België het tweede gedeelte kan bereiken.

Badoer kon als vervanger van Felipe Massa bij Ferrari nog geen indruk maken. In de kwalificaties voor de Grote Prijs van Europa vorige week eindigde hij laatste. In de oefensessies voor de Grote Prijs van België gisteren kwam hij ook niet weg van de laatste plaats. Toch mikt de Italiaan op een plaats in Q2.

“Vorig weekend moest ik veel nieuwe dingen leren. Het circuit, de wagen, de nieuwe Formule 1… ik had het moeilijk. Dit seizoen heb ik al veel meer vertrouwen in de wagen en ik weet welke weg ik op moet met mijn rijstijl en afstelling. Ik weet dat ik nu snel moet zijn. Dit is nu een race. Mijn doel voor de kwalificatie is simpel, voorbij Q1 geraken.”

Bij Ferrari rust alle hoop op Kimi Raikkonen. Die kende enkele technische problemen op vrijdag maar maakt zich geen zorgen.

“De wagen lijkt snel, hoewel het nog maar vrijdag is. We hadden enkele technische problemen maar die hadden geen groot effect op ons programma voor de dag. Al bij al heb ik dus een positief gevoel.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België