Badoer niet langer testrijder bij Ferrari

08 december 2010 — Luca Badoer zal zijn F1-carrière bij Ferrari stoppen en niet lange rtestrijder bij de Italiaanse renstal zijn.

Badoer was 13 jaar testrijder bij Ferrari en mocht in 2009 zelfs enkele races rijden als vervanger van Felipe Massa. Badoer heeft dus een erg lange staat van dienst bij Ferrari en nam vandaag afscheid van de fans tijdens de Bologna Motor Show. Badoer deed nogmaals een demonstratie met de wagen van 2009 en kon zo afscheid nemen van de tifosi.

In 2009 mocht Luca Badoer het stuur overnemen van Felipe Massa na zijn zware crash tijdens de kwalificaties voor de GP van Hongarije. Aanvankelijk zou Michael Schumacher deze rol op zich nemen maar de comeback van de zevenvoudige wereldkampioen ging niet door. Luca Badoer kreeg de zware taak om in te vallen.

Dat het niet eenvoudig was bleek ook uit de erg teleurstellende resultaten die Badoer destijds neerzette. Na enkele races mocht Giancarlo Fisichella zijn plaats innemen maar de Italiaans presteerde niet veel beter dan Luca Badoer.

Met Badoer verdwijnt alvast een bekend gezicht bij Ferrari. Badoer reed tijdens zijn F1-carrière 50 races.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België