Bahrein betaalde voor F1-race die er nooit kwam

20 september 2011 — De organisatoren van de GP van Bahrein hebben het bedrag betaald dat ze normaal gesproken verschuldigd zijn voor de organisatie voor de race.

image

Opmerkelijk is uiteraard dat die race er dit jaar nooit is gekomen. Bernie Ecclestone liet echter weten dat de organisatoren toch het bedrag betaald hebben, waarmee hij dus eigenlijk wil zeggen dat de Formule 1 op dat vlak geen schade heeft geleden.

“Ik denk niet dat onze omzet lager zal zijn. Die zal even hoog zijn aangezien we betaald werden voor Bahrein. Ik zei hen dat we het geld konden teruggeven maar ze lieten weten dat ik me daarover geen zorgen moest maken,” zei Bernie Ecclestone tegenover de Independent.

De GP van Bahrein werd geannuleerd nadat er hevige protesten uitbraken onder de bevolking. De situatie in Bahrein werd te onveilig geacht om er een F1-race te organiseren. Aanvankelijk keerde de race zelfs terug op de kalender maar na hevige protesten van de rijders en teams werd de race opnieuw van de kalender gehaald.

Ecclestone maakt zich trouwens geen zorgen over een eventuele herhaling van de gebeurtenissen. Hij sprak recent nog met de mensen uit Bahrein en volgens hen zou volgend jaar alles in orde zijn.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België