logo
 

“Bahrein even veilig als elke andere GP”

27 maart 2012 — De organisatoren van de GP van Bahrein zeggen dat er geen probleem is met de veiligheid van iedereen die naar het land komt voor de Grand Prix die op 22 april zal plaatsvinden.

image

Hoewel er nog steeds tegenstrijdige berichtgeving komt over de rust in het land, beweert de organisatie van de GP van Bahrein dat de editie van 2012 zeker zal doorgaan en dat er geen probleem is met de veiligheid. Er zijn niet meer maatregelen genomen dan anders om de veiligheid van de buitenlanders te garanderen.

Vorig jaar moest Bahrein normaal het seizoen openen, maar uiteindelijk werd de race uitgesteld en naderhand afgelast omwille van de voortdurende opstandigheden in het land. Sjeik Abdullah bin Isa Al Khalifa, voorzitter van de Automobil Federation of Bahrein, doet die gebeurtenissen nu af als de ongelukkige keuze van een minderheid om op deze manier te demonstreren, en zegt er gelijktijdig bij dat er nooit een probleem is geweest met de F1 gemeenschap. Hij verwacht ook niet dat er vijandigheden zouden zijn tegenover de F1 of andere buitenlanders.

“Iedereen die al in Bahrein was voor de gebeurtenissen en nu terugkeert, zal zien dat het land hetzelfde is gebleven. Dat is waarom ik hoop dat de race zo snel mogelijk plaats zou vinden, om de F1 te laten zien en voelen wat er zich echt afspeelt in Bahrein.”

Over de veiligheid zegt Al Khalifa dat de GP even veilig is dan alle andere GP’s: “Er zijn natuurlijk geen garanties in deze wereld. Je kan overal zijn, zelfs in Silverstone. Het enige wat ik je kan garanderen is dat je hier even veilig kan zijn dan bij elke andere GP.”

De Sjeik zei wel dat het niet uitgesloten was dat er vreedzaam protest zou kunnen zijn, nu de ogen van de wereld weer op het land gericht zijn.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België