Bahrein krijgt een maand uitstel

03 mei 2011 — Nadat de deadline voor een beslissing over Bahrein gisteren al verstreken was, geeft de FIA Bahrein nu nog een maand uitstel, vooraleer de knoop eindelijk doorgehakt kan worden.

Dat staat te lezen op de officiële Formule 1 website. De FIA geeft de organisatoren van de GP van Bahrein nu de tijd tot 3 juni. Op die dag komt de FIA Wold Motor Sport Council samen in Barcelona. “De beslissing is genomen in overleg met de Bahreinse autoriteiten en met het Formula One Management, de internationale promotor”, zo staat te lezen in het bericht.

De beslissing zou het gevolg zijn van het feit dat de Bahreini’s zelf onlangs aangaven ‘de sport in de nabije toekomst terug te willen verwelkomen’. Hoe nabij die toekomst juist is, hadden ze er wel niet bij vermeld.

Nu zouden we dus op 3 juni moeten weten wat er met Bahrein zal gebeuren. Tenminste als de deadline ook dan niet opnieuw verschoven wordt, want het lijkt er wel op alsof niemand zijn verantwoordelijkheid durft te nemen en de GP gewoonweg van de kalender haalt dit jaar.

En jij, wat denk jij ervan? Vind jij dat de GP nog moet plaatsvinden dit jaar? Geef je stem in onze nieuwe poll op de hoofdpagina van f1journaal.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België