Bahrein maakt reizen vanuit Italië bijna onmogelijk: Wat met F1-teams en Pirelli?

03 maart 2020 — Bahrein heeft bijkomende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te perken. De bijkomende maatregelen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de F1-race die er binnen een dikke drie weken zou moeten plaatsvinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Voorlopig gaan de eerste drie races op de F1-kalender, Australië, Bahrein en Vietnam, gewoon door zoals gepland. Australië lijkt, behoudens een serieuze wending in de verspreiding van het coronavirus, zo goed als zeker door te gaan maar rond de races in Bahrein en Vietnam rijzen er steeds meer vraagtekens.

Vietnam kondigde eerder al aan dat inwoners van Italië, Iran en Zuid-Korea veertien dagen in quarantaine moeten alvorens ze toegang krijgen tot het land. Nog problematischer is echter de situatie in Bahrein.

Bahrein kondigde immers aan dat iedereen die tijdens de veertien dagen voorafgaand aan het afreizen naar Bahrein in Italië, China, Hong Kong, Iran, Thailand, Singapore, Maleisië of Zuid-Korea is geweest geweerd wordt.

De Bahreinse overheid liet tegelijkertijd verstaan dat haar staatsburgers wel kunnen terugkeren maar dat ze verplicht in quarantaine geplaatst worden en eveneens op het coronavirus getest worden.

De maatregel van de overheid van Bahrein zou van tijdelijke aard zijn maar heeft wel mogelijk zeer ernstige gevolgen voor de organisatie van de F1-race in het land.

Veel vliegverkeer vanuit Australië richting Bahrein passeert ofwel langs Singapore of Dubai, twee landen die geweerd worden. Bahrein legde enige tijd geleden ook al het vliegverkeer met Dubai stil.

Vooral Ferrari en AlphaTauri dreigen slachtoffer te worden omdat ze hun thuisbasis in Italië hebben. Daarnaast heeft uiteraard ook Pirelli een Italiaanse thuisbasis. Mogelijk worden zij allemaal de toegang tot Bahrein ontzegd.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België