“Bahrein moet niets betalen”

24 februari 2011 — Na de annulatie van de GP van Bahrein bleef er onduidelijkheid bestaan over de financiële kant van het verhaal.

Maandag raakte bekend dat de GP van Bahrein niet zou doorgaan en dat de kroonprins van Bahrein in samenspraak met de organisatoren aanstuurde op een annulering van het evenement. De dagen ervoor had Bernie Ecclestone verklaard dat de kroonprins in de beste positie verkeerde om in te schatten of de race moest doorgaan.

Maandag werd aan Bernie Ecclestone gevraagd wat de financiële gevolgen waren van de annulering. Volgens sommigen stuurde Ecclestone immers bewust aan op een annulatie door Bahrein in plaats van door de FIA en de FOM.

“Over de financiële gevolgen hebben we niet echt gesproken. Met geld heeft dit ook niets te maken. In dergelijke situaties wordt niet over geld gesproken,” antwoordde Ecclestone toen.

Een annulering door de FIA en de FOM zou er immers voor zorgen dat het startgeld, dat geschat werd op zo’n 25 miljoen euro, terugbetaald moet worden aan Bahrein.

Niets lijkt nu echter minder waar want ook al heeft Bahrein de race geannuleerd, toch zal het niet moeten opdraaien voor de kosten van de annulering.

“Het bedrag dat normaal gesproken betaald moet worden voor de organisatie van het evenement moet nu niet betaald worden. Ik laat hen niet betalen voor een race die ze niet krijgen,” aldus Ecclestone. “Als de race opnieuw een plaats op de kalender krijgt dan zullen ze wel betalen.”

“Ik weet niet of ze verzekerd zijn voor het verlies van inkomsten, ticketverkopen, enz. Maar één ding is duidelijk, dit is echt een geval van overmacht. Het is net als een aardbeving, niemand had dit een maand geleden zien aankomen.”

Bahrein zou het waarschijnlijk niet eens gevoeld hebben in haar begroting wanneer het alsnog zou opdraaien voor de kosten, daar waar we hier in België al moord en brand schreeuwen als er één miljoen euro moet toegelegd worden voor de GP van België.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België