logo
 

“Bahrein moet van de F1-kalender gehaald worden”

09 februari 2012 — Dat is de boodschap die Bernie Ecclestone te horen krijgt van het Britse 'House of Lords'.

De GP van Bahrein kon vorig jaar niet doorgaan maar de golfstaat hoopte om dit jaar opnieuw op de f1-kalender te staan. Toen de definitieve kalender voor 2012 bekendgemaakt werd was men in Bahrein uiteraard erg tevreden dat de race opnieuw zijn plaats op de kalender had gekregen. De jongste weken groeit echter opnieuwe de kritiek op Bahrein en de race staat opnieuw ter discussie.

De situatie in Bahrein zou zeker niet gekalmeerd zijn. Zo verloor bijvoorbeeld een Britse man tijdens een aanval enkele vingers. Vanuit Groot-Brittannië groeit dan ook de kritiek op de organisatie van de race. Het zogenaamde ‘House of Lords’ heeft nu een brief geschreven die aan Bernie Ecclestone is gericht. Ze roepen Bernie Ecclestone op om de GP van Bahrein opnieuw van de kalender te halen.

“We maken ons zorgen over de beslissing van de Formule 1 om de GP van Bahrein in april te laten doorgaan,” valt te lezen in een bericht van The Times. “De politieke crisis die aanhoudt in Bahrein is een bron van instabiliteit in de golfregio.”

De GP van Bahrein komt duidelijk opnieuw ter discussie te staan. Ook enkele weken geleden riepen diverse instanties op om de GP van Bahrein opnieuw te annuleren. Voorlopig is het afwachten wat Bernie Ecclestone zal doen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België