Bahrein sluit de deuren voor fans tijdens twee F1-races

07 november 2020 — De twee F1-races in Bahrein zullen achter gesloten deuren en dus zonder publiek plaatsvinden. Niet geheel verrassend is de reden daarvoor het feit dat het coronavirus zich opnieuw sneller verspreid, ook in Bahrein.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bahrain International Circuit (@bah_int_circuit) op

Het is al een huzarenstuk dat de Formule 1 dit jaar gezien de pandemie met het coronavirus toch tot een volwaardige F1-kalender is gekomen. Daarbij vonden de meeste races achter gesloten deuren en dus zonder publiek plaats.

De voorbije races werd er echter opnieuw stelselmatig een beperkte hoeveelheid fans toegelaten tijdens de races. Het coronavirus verspreid zich de voorbije weken echter opnieuw sneller en dat heeft zo ook zijn gevolgen voor de resterende races op de F1-kalender.

Nadat eerder al Turkije liet weten dat de race achter gesloten deuren zal plaatsvinden weerklinkt nu ook vanuit Bahrein de boodschap dat de twee races op het Bahrain International Circuit zonder publiek zullen plaatsvinden.

Wel zullen er zoals tijdens de GP van Italië in Monza een beperkte aantal toeschouwers afkomstig uit de zorgsector aanwezig zijn om hen te bedanken voor hun inzet tijdens deze pandemie.

“Ik wil zijne koninklijke hoogheid de kroonpris bedanken voor zijn leiderschap en steun terwijl we ons voorbereiden voor de Formule 1 die anders dan anders zal verlopen,” aldus Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa, de baas van het Bahrain International Circuit.

“We zullen geen fans kunnen verwelkomen tijdens de races dit jaar maar we zijn verheugd dat we de kans krijgen om de moed en inspanningen te erkennen van onze medewerkers in de zorgsector door hen een unieke ervaring te geven tijdens de Formule 1.”

“We zijn vastberaden om de honderden miljoenen mensen die veilig van thuis uit de race zullen zien van een geweldig spektakel te voorzien.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bahrain International Circuit (@bah_int_circuit) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België