Bahrein verrast door uitspraken Ross Brawn: “Op dat circuit is nog nooit geracet”

16 juni 2020 — In Bahrein was men naar eigen zeggen verrast om te horen dat de Formule 1 overweegt twee races te organiseren, waarvan één race op het rondje rondom het huidige circuit dat wordt gebruikt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marshal's Pitstop Formula 1 (@mpformula1) op

Het Bahrain International Circuit beschikt voer meerdere layouts en volgens Ross Brawn zou de ‘oval’ een perfecte mogelijkheid zijn voor een tweede race in Bahrein. In Bahrein reageerde men enigszins verrast op de uitspraken van Brawn.

“We waren eveneens verrast door de uitspraken van Ross Brawn,” aldus Sheikh Salman bin Isa al-Khalifa, de CEO van het Barhein International Circuit, tegenover ‘motorsport.com’.

Opmerkelijk genoeg zou de layout, die nog het meest op een ‘oval’ lijkt, dan voor het eerst voor een race gebruikt worden.

“De layout was ontworpen voor club racing, zodat mensen van grote bedrijven niet hard in de remmen moeten in de bochten maar gewoon over het circuit kunnen rijden. Die layout was dan ook niet echt ontworpen om als een circuit te dienen maar eerder als een soort binnen- en buitenkant.”

Desondanks werd de variant van het Bahrain International Circuit in het verleden wel al goedgekeurd door de FIA en kreeg het een zogenaamde ‘Grade 1 licentie’.

“Op het vlak van veiligheid kan zo’n race gewoon doorgaan,” aldus COO Fayez Ramzy van het Bahrain International Circuit.

“Wat de homologatie en veiligheid betreft heb ik samen met Charlie Whiting toen over het circuit gelopen. Hij heeft die variant van het circuit destijds gehomologeerd.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België