Bahrein wil een nachtrace organiseren

22 april 2013 — Ondanks de hevige protesten die er de voorbije dagen in Bahrein waren ziet het er naar uit dat Bernie Ecclestone de organisatoren maar al te graag een nieuw contract wil geven.


De GP van Bahrein stond de voorbije jaren vaak in het teken van de vele protesten die er waren naar aanloop van het raceweekend. De race zelf, alsook de andere sessies, verliepen probleemloos en de meeste mensen hebben niets gemerkt van de lokale problemen die er heersen.

Bernie Ecclestone en de organisatoren van de race hebben een overeenkomst tot 2016, maar de F1-baas wil Bahrein graag een nieuw contract van vijf jaar geven, tot 2021 dus.

En dat hoeft niet te verbazen, want de organisatoren stellen voor om een nachtrace te organiseren. Bernie Ecclestone zou duidelijk gecharmeerd geweest zijn door het voorstel.

Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de organisatoren. Ze hadden graag opnieuw de openingsrace van het F1-seizoen opnieuw willen organiseren, maar dat ziet Bernie Ecclestone dan weer niet echt zitten. Hij liet tegenover de organisatie van de GP van Bahrein weten dat die openingsrace de komende jaren gewoon in Australië blijft doorgaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België