logo
 

Bahrein zeer tevreden met beslissing van de FIA

13 april 2012 — Voor Bahrein waren het opnieuw turbulente weken maar het land heeft nu wel één zekerheid: de GP van Bahrein gaat gewoon woord.

image

In Bahrein moeten ze ongetwijfeld aan vorig jaar gedacht hebben. Het land bevond zich in een gelijkaardige situatie: protesten in het land en de F1-wereld die zich de vraag stelde of het wel veilig genoeg was om te racen in Bahrein.

Ook dit jaar stelden de teams en rijders zich de vraag of het in Bahrein veilig genoeg was om te racen. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de race nu dus wel door. De meeste teams nemen echter wel extra veiligheidsmaatregelen.

In Bahrein zelf was men natuurlijk ook erg opgelucht door de beslissing van de FIA.

“Het Bahrain International Circuit verwelkomt, gezien de recente speculatie in de media, de beslissing van de FIA samen met de bijkomende verduidelijking van de houder van de commerciële rechten,” luidde het in een mededeling.

“Het Bahrain International Circuit heeft de voorbije weken meermaals trachten te verduidelijken dat de situatie in Bahrein veilig genoeg is om het evenement te laten doorgaan.”

Op 22 april zal er dus voor het eerst in twee jaar een GP van Bahrein plaatsvinden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België