logo
 

“Banden zullen niet over de titel beslissen”

24 april 2012 — De laatste weken is er heel wat te doen over de banden van Pirelli. Uiteraard zorgen ze voor het nodige spektakel en dat is mooi voor de fans. Maar over de titel zullen ze niet beslissen, dat zegt Pirelli. Zo tracht de Italiaanse bandenfabrikant de recente kritiek te counteren.

image

Volgens Pirelli zullen nog steeds het beste team en de beste rijder het kampioenschap winnen. Uiteraard spelen de banden dit seizoen een meer belangrijke rol tijdens de races dan vorig jaar. Maar de rijders en teams die het best met deze nieuwe uitdaging weten om te gaan zullen ook het best presteren.

In tegenstelling tot in het verleden is er immers maar één bandenleverancier. Alle teams rijden dus met dezelfde banden en het is dus niet zoals jaren gelden, toen Bridgestone en Michelin nog bandenleverancier waren, dat teams met een bepaald type band in het voordeel waren.

Pirelli probeert de kritiek die ondermeer Michael Schumacher recent gaf te counteren. Schumacher zei immers dat de banden van Pirelli de rijders te veel limieten opleggen. Het zou volgens de Duitser hoe langer hoe minder om zo snel mogelijk rijden en de limieten opzoeken draaien. Vandaag de dag moet men volgens Schumacher te voorzichtig rijden omdat anders de banden veel te snel verslijten.

“Het seizoen is tot nu toe fantastisch geweest. We hebben tot nu toe vier verschillende winnaars gehad en vier verschillende leiders in de wk-tussenstand,” zei Paul Hembery van Pirelli tegenover Autosport. “De competitie en strijd is nog nooit zo close geweest. Dat is grotendeels toe te schrijven aan het feit dat alle teams voor dezelfde uitdaging staan en dezelfde mogelijkheden hebben.”

“Zij moeten er het beste van weten te maken. De Formule 1 is altijd al een sport geweest waarbij de beste ingenieurs en rijders succes weten te boeken,” besluit Hembery.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië