Bandenkeuzes voor GP van Spanje: Williams zeer agressief

01 mei 2018 — Pirelli heeft als officiële bandenleverancier de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van Spanje bekendgemaakt.

Een bericht gedeeld door Williams Martini Racing (@williamsmartiniracing) op

Voor het raceweekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya stelt Pirelli de bandencompounds medium, soft en supersoft ter beschikking. De teams moesten in totaal dertien setjes verdelen over de drie soorten, met een minimum van één setje per bandencompound.

Het circuit op zich is alvast geen onbekende voor de teams, aangezien ze er heel wat rijden. Er is immers niet alleen de GP van Spanje maar ook diverse F1-tests vinden er plaats, waaronder de twee wintertests die plaatsvonden in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Toch was het uitkijken naar de bandenkeuze van de teams omdat het circuit recentelijk een nieuwe asfaltlaag kreeg. Dat beïnvloedt uiteraard de bandenslijtage en het is ook belangrijk om te weten hoe de nieuwe wagens omgaan met dat ‘zachter’ asfalt.

Bij de topteams maakt Ferrari de agressiefste bandenkeuze met zeven setjes van de supersoft, gevolgd door Red Bull met zes setjes en Mercedes dat slechts vijf setjes van de superzachte bandencompound koos voor Hamilton en Bottas.

Van al de teams maakte Williams echter veruit de agressiefste bandenkeuze. Stroll en Sirotkin krijgen respectievelijk negen en tien setjes van de supersoft. Een gulden middenweg was er niet bij Williams van de resterende bandensetjes die vrij te kiezen waren gingen naar de medium en dus hardste bandencompound die beschikbaar is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België