logo
 

Ook Vettel denkt niet dat bandentest Mercedes heeft geholpen

27 mei 2013 — Sebastian Vettel moest het gisteren afleggen tegen de Mercedes van Nico Rosberg. De regerende wereldkampioen denkt echter niet dat veelbesproken bandentest Mercedes geholpen heeft naar de overwinning. image

“Eigenlijk heb ik pas gisteren over de test gehoord en het verraste me wel, aangezien dergelijke tests verboden zijn en één team dat dan wel doet en er dan ook nog sprake is van een overeenkomst ... Uiteindelijk mag het niet, maar wat gaan ze eraan doen? Krijgt iedereen een kans op zo’n test of waren zij de enigen? Ik denk dat het wat flauw is om nu voor niets met al deze discussies te komen.” meent Vettel.

De Duitser denkt echter niet dat de test Mercedes heeft geholpen om nu toch die overwinning binnen te halen. Red Bull en Ferrari dienden al klacht in tegen de test van hun concurrent.

“Ik wil wel even duidelijk maken dat ik van mening ben dat de test die ze hebben gedaan hen niet heeft geholpen om de race te winnen. Het helpt echter wel als je wat extra testtijd en ervaring kunt opdoen, en dan niet voor één race, maar voor de rest van het seizoen. De tijd die de teams hebben om te testen tijdens de vrije trainingen is immers zeer beperkt.”

Vettel kijkt uiterst tevreden terug op zijn eigen race. De jonge Duitser eindigde als tweede, terwijl zijn dichtste achtervolger in het kampioenschap, Kimi Raikkonen, pas als tiende eindigde na een incident met de McLaren van Sergio Perez waardoor de Fin een extra pitstop moest afwerken op het einde van de race. Fernando Alonso kon al helemaal geen vuist maken, en finishte op een anonieme zevende plaats.

“Over het algemeen ben ik zeer gelukkig met het resultaat. We weten dat het zeer moeilijk inhalen is in Monaco. Felicitaties voor Nico met een solide prestatie. Hij had de juiste snelheid en de banden om ons van repliek te dienen als we het gat probeerden dicht te rijden. In de eerste bocht zat alles zeer dicht op elkaar. Je zou verwachten dat Mercedes een busreis zou inzetten, maar niets bleek minder waar. Hun strategie zat goed, beter dan de onze. Het team deed uiteindelijk heel goed werk om ons voorbij Lewis te helpen.” aldus Sebastian Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België