logo
 

“Bandentest met Pirelli was mijn beslissing”

08 juni 2013 — Er is de voorbije weken heel wat commotie ontstaan met betrekking tot de bandentest die Pirelli en Mercedes organiseerden. Volgens Ross Brawn was het uiteindelijk zijn beslissing die de doorslag gaf om deel te nemen aan de test.

image
Tijdens de persconferentie in Canada op vrijdag, waarbij Paul Hembery van Pirelli niet kwam opdagen, liet Ross Brawn verstaan dat hij uiteindelijk de beslissing heeft genomen om deel te nemen aan de test.

Mercedes moet zich voor die test verantwoorden bij het internationaal sporttribunaal van de FIA. Mocht Mercedes inderdaad schuldig worden bevonden aan het overtreden van de regels, dan kan de renstal zwaar gestraft worden. Bij Mercedes zien ze het internationaal sporttribunaal echter als een kans om meer uitleg te geven over de veelbesproken bandentest.

Er waren de voorbije weken reeds meermaals geruchten dat Ross Brawn Mercedes ging verlaten. Wanneer Mercedes inderdaad bestraft zou worden dan zou de beslissing van Brawn om deel te nemen aan de test zijn kop binnen het team wel eens kunnen kosten. Een vroegtijdig vertrek ligt dan mogelijk in het verschiet, al is het volgens Ross Brawn zeker nog niet zover.

“Er zijn reeds heel wat geruchten geweest dat ik het team zou verlaten en tot op vandaag is er niets gebeurd. Laat ons wachten wat er gebeurt tijdens het sporttribunaal. Vervolgens kunnen we zien wat er daarna gebeurt. Het was inderdaad mijn beslissing om de test te doen, dat is een feit. Maar laat ons eerst afwachten wat er tijdens het sporttribunaal gebeurt,” zei Ross Brawn tijdens de persconferentie.

Brawn wou zelf niet veel meer duidelijkheid scheppen over wie er allemaal van de test afwist en wie hij erover informeerde. Volgens Ross Brawn moeten we voor meer duidelijkheid en feiten wachten tot het sporttribunaal, dat later deze maand plaatsvindt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: PirelliMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië