logo
 

Barcelona ook in 2013 op F1-kalender, Frankrijk steeds onzekerder

12 mei 2012 — Bernie Ecclestone heeft vandaag bekendgemaakt dat Barcelona ook in 2013 op de F1-kalender zal staan.

image

Spanje wordt hard getroffen door de crisis in Europa en het is dan ook financieel onverantwoord om twee F1-races in het land te blijven organiseren. Tegelijkertijd wil Bernie Ecclestone steeds meer nieuwe landen aan de F1-kalender toevoegen.

Onlangs werd dan ook voorgesteld om de GP van Spanje afwisselend te organiseren in Valencia en in Barcelona. Officieel was het nog niet helemaal maar nu Bernie Ecclestone meegedeeeld heeft dat Barcelona in 2013 opnieuw op de kalender staat dan mogen we er ook vanuit gaan dat Valencia in 2014 op de kalender zal staan.

Tegelijkertijd ontstaat er steeds meer onduidelijkheid over de mogelijke terugkeer van de GP van Frankrijk. Vooraf schreven we reeds dat de uitslag van de verkiezingen mogelijk bepalend zou zijn voor het al dan niet terugkeren van de GP van Frankrijk in 2013. Nu de macht in Frankrijk compleet veranderd is wordt een terugkeer steeds onwaarschijnlijker.

“Ik heb helemaal geen idee van wat ze daar allemaal aan het doen zijn. Ik had toch al sterk mijn twijfels bij hun plannen, we zullen wel zien,” zei Ecclestone op zijn eigen gekend manier.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België