logo
 

Barrichello hoopt op een goed resultaat tijdens mogelijk zijn laatste F1-race

26 november 2011 — Rubens Barrichello start morgen van op de twaalfde plaats voor de grote prijs van Brazilië. De Braziliaan is duidelijk tevreden met zijn prestatie. Het is één van de weinige hoogtepunten in dit magere seizoen bij Williams.

image

Het kan een belangrijke race worden voor de Braziliaan. De meest ervaren piloot beëindigt morgen zijn negentiende seizoen in de formule 1. Hij zou echter maar al te graag een twintigste seizoen in de cockpit doorbrengen. Dat is wel een heikel punt, want Barrichello heeft nog geen contract voor volgend seizoen. Het kan morgen dus wel eens de laatste F1-race van Rubinho zijn.

“Ik voel me geweldig. Ik ben zo blij dat ik een goede ronde kon neerzetten, want er is heel wat familie aanwezig dit weekend.” vertelt de Braziliaan.

“Ook voor de teams en de fans was het leuk. Het voelde echt of ze mij naar voor helpen en dat is een geweldig gevoel. Ik moet morgen 71 ronden rijden zoals die ene in Q2 vandaag. Laten we hopen op een goed race.”

Pastor Maldonado bracht het er, om het op zijn zachtst te zeggen, niet goed van af. De Venezolaan werd er in Q1 al uit gekegeld en start morgen als achttiende.

“We konden geen goede balans vinden op de zachtere band en het werd geen goede ronde. Ik zal morgen heel wat plaatsen moeten goed maken, maar als je kijkt naar de race in Abu Dhabi heb ik er vertrouwen in dat het weer kan.”


Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Pastor MaldonadoRubens BarrichelloWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België