BBC verliest F1-uitzendrechten aan Channel 4

21 december 2015 — Na weken van speculaties over de kostenbesparingen bij de BBC staat het nu vast: de uitzendrechten van de Formule 1 gaan van de BBC naar Channel 4.


Afgelopen weekend berichtte de website ‘Broadcast’ reeds dat de BBC de F1-rechten zou verliezen. In hetzelfde bericht werd vermeld dat ITV waarschijnlijk de F1-uitzendrechten zou overnemen maar het is uiteindelijk Channel 4 geworden.

De BBC wou bezuinigen en door heel wat sporten te schrappen uit haar tv-aanbod kan er door de BBC heel wat geld bespaard worden. De BBC had nochtans een overeenkomst om tot eind 2018 de helft van de F1-races live uit te zenden.

Channel 4 zal tien van de eenentwintig races op de F1-kalender uitzenden en belooft dat te doen zonder reclameonderbrekingen. Opmerkelijk, aangezien Channel 4 een commerciële zender is, die voor haar inkomsten uiteraard afhankelijk is van reclame-inkomsten.

“De Formule 1 is één van de grootste sportieve events waartoe het Britse publiek zich aangetrokken voelt,” aldus David Abraham, de CEO van Channel 4.

Voor de Belgische fans betekent het wegvallen van de F1-uitzendingen op de BBC een tegenvaller. Sky Sports, dat alle races live uitzendt in Groot-Brittannië, is in België niet via de tv-kabel te bekijken. Zoals het er nu naar uitziet kunnen de Belgische F1-fans volgend jaar terecht bij Sporting Telenet (betaalzender), het Franstalige La Une/La Deux en de Duitse tv-zender RTL. Indien je over een satellietschotel beschikt kan je de Britse zender Channel 4 wel bekijken via de Astra-satelliet.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België