BBC wil bezuinigen op F1-rechten

19 november 2015 — Het Britse BBC staat voor een nieuw rondje bezuinigingen en wil ook haar overeenkomst met Bernie Ecclestone heronderhandelen maar die zegt "neen".


De zoveelste besparingsronde bij de BBC werd aangekondigd. Net zoals bij de VRT in eigen land wordt er dan onder meer naar de sportprogramma’s gekeken om na te gaan of er op dat vlak bespaard kan worden.

Men wil zo’n 35 miljoen Britse pond besparen op de uitzendrechten voor sportevenementen en dan komt uiteraard meteen de Formule 1 in beeld. De BBC heeft momenteel een overeenkomst met Bernie Ecclestone om tot en met eind 2018 de helft van de races live uit te zenden. Een deel van die besparing van 35 miljoen Britse pond zou dus moeten komen van het besparen op de F1-rechten maar Bernie Ecclestone heeft reeds laten verstaan niet akkoord te gaan.

“We hebben met hen gesproken. Ze willen niet zo veel geld meer spenderen. Ze willen nagaan of ze het op een andere manier kunnen regelen of iets minder kunnen betalen,” zei Ecclestone tegenover ‘The Telegraph’.

“Ze hebben niet veel keuze want ze hebben een contract met ons. Ze hebben een overeenkomst voor nog drie jaar.”

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België